Glasni s Turbospoke

Turbosmoke

Na slovenski trg je prišel Turbospoke, igrača, ki povsem navadnemu kolesu doda videz in zvok pravega motornega kolesa. Deluje zelo enostavno in brez baterij, samo ob poganjanju pedal.

Nad videzom in zvokom so zelo navdušeni otroci, ki še nimajo ali ne smejo voziti motornega kolesa in pa malo starejši ki, se nostalgično spominjajo raznih dodatkov za proizvajanje hrupa na svojih kolesih v mladosti.

Zaradi atraktivnega videza in zvoka se otroci bistveno raje vozijo z kolesi, kar pripomore k temu, da so veliko več na zraku in veliko manj pred računalnikom. Veliko se tudi družijo z vrstniki, sklepajo več prijateljstev in se posledično bolje znajdejo v družbi.

Oprema za kolesaKer Turbospoke oddaja precej močan zvok, so kolesarji bolj opazni in zaradi tega tudi bolj opazni v prometu.

In kako deluje?

Na kolo je potrebno namontirati poseben nosilec , v katrega se vstavi motorcard (posebej oblikovana PVC kartica), ki z brenkanjem po naperah proizvaja zvok , podoben zvoku motornega kolesa. V kompletu so priložene tri različne kartice, ki proizvajajo šest različnih zvokov, različnih jakosti.

V nosilcu se zvok ojača in se preko cevi, ki je vizuelno podobna izpušni cevi motornega kolesa, še enkrat ojača in na koncu dobimo pravi zvok motorja. Celoten postopek montaže traja največ pet minut in jo lahko izvede prav vsak.

Turbosmoke igračkaTurbospoke je narejen iz materialov, ki so trpežni in ob eventuelnem padcu ne morejo poškodovati kolesa ali kolesarja.

Turbospoke je dobitnik nagrade TOOYOLOGY za leto2012(najboljša igrača za zunanjo uporabo leta) in so ga vzljubili otroci v AMERIKI,KANADI,V AVSTRALIJI,NOVI ZELANDIJI ,NA JAPONSKEM in sedaj tudi v EVROPI.