Parni čistilec – čiščenje brez uporabe kemikalij

ČiščenjeSkozi zgodovino so se tehnike čiščenja vse bolj izpopolnjevale, prav tako so se pojavljala vedno nova sredstva, ki so pomagala v boju z najrazličnejšimi madeži. V sodobnem domu najdemo kup raznovrstnih čistil, ki se bolj ali manj uspešno borijo proti različnim vrstam madežev, ob teh čistilih pa so še skladovnice krp, brisač, ščetk, rokavic in drugih sredstev, ki naredijo čiščenje lažje in učinkovitejše. Vsa ta krama pa včasih povzroči več škode kot koristi. Že čiščenje samo terja veliko več časa, če moramo izbirati med čistili, mešati različne mešanice in čistila redčiti z vodo, ter za čiščenje poleg čistila uporabiti še kup drugih pripomočkov.

Končno vprašanje seveda ostaja – kako čist je naš dom po čiščenju z vsemi temi čistili? Mnogi ugotavljajo, da dosežen nivo čistoče ni zadosten, vsekakor pa ne odraža vsega vloženega dela, zato iščejo druge rešitve. Na srečo so na voljo učinkovite alternative, med katerimi zagotovo izstopa parni čistilec. Naprave, ki čistijo le s pomočjo vroče pare, so vedno bolj priljubljene, saj se vedno znova dokazujejo s svojo učinkovitostjo, odlikujejo pa jih še mnoge druge pozitivne lastnosti.

Parni čistilec ne zahteva uporabe čistil

Parni čistilecParni čistilec bo v vsakem domu brez težav nadomestil kopico čistil, krp in rokavic, saj je izredno vsestranski in seveda predvsem učinkovit. Vodna para je ob zadostni temperaturi univerzalno čistilo, ki se lahko bori proti vsem madežem, pa tudi proti drugim oblikam nečistoče. Tako bo parni čistilec učinkovito očistil praktično vse, kar se sicer čisti s čistili in drgnjenjem. To vključuje čiščenje kuhinjskih površin in naprav, celotno kopalnico in opremo v njej, dnevno sobo, jedilnico in praktično vsak drug prostor v hiši. Vodna para je, poleg tega, da je učinkovito čistilo, povsem neinvazivna, saj ne vsebuje nobenih kemikalij in drugih snovi, ki bi lahko poškodovale ali uničile kakšno površino. Prav tako para seveda ni strupena, zato lahko parni čistilec brez bojazni uporabljamo tudi v kuhinji in jedilnici, kjer moramo biti ob prisotnosti hrane sicer zelo previdni, če čistimo z umetnimi čistili.

Kompaktnost, enostavnost, učinkovitost

Dodatnih prednosti vodne pare verjetno niti ni treba naštevati, sploh če želimo nadaljevati z lastnostmi samega parnega čistilca. Tudi naprava sama po sebi namreč služi le enemu namenu – enostavnemu in učinkovitemu čiščenju. Naprava je majhna in lahka, kar pomeni, da bo vedno pri roki in z njo ne bo težko čistiti vseh kotičkov doma, prav tako jo je enostavno pospraviti, saj zavzame zelo malo prostora. A majhna velikost je lahko varljiva, saj se parni čistilec izkaže kot odlična rešitev za čiščenje v najrazličnejših situacijah – k temu pripomore tudi dodatna oprema, ki še razširi funkcionalnost naprave.

Z različnimi nastavki postane parni čistilec naprava za vse. Čisti lahko tla, stene in strop ter steklo, pa tudi tekstil, usnje in druge materiale, ki jih najdemo v sedežnih garniturah, posteljah, stolih in drugje v hiši. Uporaba parnega čistilca seveda ni omejena na dom – njegovo vsestranskost lahko preizkusimo v avtomobilu ali na čolnu ter povsod drugje, kjer si lahko z učinkovito vodno paro pomagamo pri odstranjevanju bolj ali manj trdovratnih madežev.

Parni čistilec je najboljša izbira v boju proti umazaniji, ne glede na situacijo. Naprava bo olajšala in izboljšala čiščenje, z odpravo kemičnih čistil pa boste živeli v bolj zdravem in prijetnem domu!