Virtualni asistent – Poenostavite si delo

Virtualni asistentDefinitivno smo v dobi, ko se ogromno klasičnih dejavnosti seli v medmrežje ali drugače rečeno internet. Tako je nastala poplava internetnih trgovin in z internetom povezanih dejavnosti. Ena novejših, pa so razne usluge, oziroma tako imenovane virtualne storitve. Ogromno podjetij že posluje „v oblaku“, gradijo se virtualna mesta, pisarne in nekateri imajo celo virtualne ljubice. Zanimiva zadeva, pa je virtualni asistent.

No pa še malo ostanimo na trdih tleh, kajti v življenju potrebujemo tudi nekaj klasičnih dejavnosti. Kaj bi bilo, če vam v hiši poči vodovodna cev, pa ne bi bilo pravega (ne virtualnega ) vodovodarja. Ali pa se vam pokvari pralni stroj, pa ni serviserja, ki bi se čimprej pripeljal. In še ogromno je takšnih poklicev, ki morajo obstajati fižično in tudi fižično priti k vam. Skoraj vsi ti obrtniki ali podjetniki, pa imajo težavo, ker je država precej zakomplicirala njihovo poslovanje z zelo obsežno zakonsko predpisano administracijo. Zelo pogost primer je, da podjetnik izredno dobro obvlada svoje delo, ne gre pa mu administrativni del, sploh pa knjigovodstvo, računovodstvo in ostala papirologija, ki poleg vsega, potrebuje tudi kar nekaj znanja in poznavanja nenehno spreminjajoče se zakonodaje.

Če hoče tak podjetnik kvalitetno izvajati tudi ta spremljajoča obvezna dela, se mora dodatno izobraževati v tej smeri, nenehno slediti zakonodaji in pa zaradi tega zanemarjati svojo osnovno dejavnost. To pa dolgoročno ne vodi k uspehu. Nekateri si privoščijo tajnico, računovodkinjo ali pač nekoga, ki jim opravlja to delo, vendar če to ni žena ali družinski član in ima poleg tega še pisarno doma , se to finančno ne izide.

Dober odgovor na takšne izzive je virtualni asistent.Virtualni asistent je storitev, ki jo nudi registrirano podjetje ali podjetnik, ki drugim podjetnikom izvaja dela z področja administracije, knjigovodstva, računovodstva, ter spletne asistence. Z njimi je običajno povezan preko spletnih povezav, delo pa lahko opravlja od doma ali kakšne druge lokacije. Ker dela opravlja za več naročnikov, dela za vsakega samo toliko, kot je potrebno in ga samo toliko tudi plačajo.

Pogosto je pod storitev virtualni asistent več usposobljenih ljudi, med katerimi vsak obvlada svoje področje in zato naročnik dobi zelo kvalitetno uslugo. Za male podjetnike je ta način ugoden, ker ima kvalitetno urejeno vso administracijo za relativno majhen strošek in ves svoj čas lahko posveti svoji dejavnosti.