Kako si pripraviti dober smoothie?

Smoothie receptiSkoraj vsak smoothie recept vam pravi, da zmešajte vse sestavine v električni mešalnik in mešajte dokler zmes ne postane gladka. Da ne bo pomote, priprava teh energijskih sadnih kašic je izredno enostavna, a obstaja nekaj preprostih napotkov, trikov in predlogov, ki vam utegnejo priti še kako prav.

1.) Za smoothie uporabite zmrznjeno sadje
V receptih ponavadi to nikoli ni zapisano, ampak če imate čas, vam priporočamo, da vedno prej zamrznete sadje. Na takšen način boste pripravili še posebej osvežujoč in hladen smoothie, ki bo bolj kompakten in še posebej okusen. Večje sadje predhodno narežite na koščke in ga šele nato zamrznite. Priporočamo vam, da koščke razporedite po pladnju in jih daste v zamrzovalnik, tako boste preprečili, da bi se ti sprijeli skupaj. Ko bodo koščki sadja zmrznili, jih lahko enostavno shranite v vrečko za zamrzovanje in hranite v zamrzovalniku dokler vas ne pograbi lakota.

2.) Enostavno do zdravega obroka
Obstaja nekaj drobnih zamenjav, katere lahko naredite, da boste zmanjšali vsebnost maščob v svojem sadnem energijskem pripravku. Uporabite sojino mleko namesto živalskega mleka ali zmrznjen jogurt namesto sladoleda. Dodajte zmesi nekaj pšeničnih kalčkov, beljakovin ali kvas in pripravili boste odličen energijski naboj, ki bo po vrhu slastnega okusa.

3.) Naj bo smoothie bolj kompakten
Če je vaš sadni pripravek preveč tekoč in mu želite dodati malce več teksture, enostavno dodajte nekaj kock ledu ali zmrznjenega sadja.

Smoothie maker4.) Pripravite si smoothie že v naprej
Če želite sadni obrok za na pot, si ga lahko pripravite že prej. Enostavno si ga lahko pripravite prej, ga hranite v zamrzovalnik, ko bo čas za odhod ga le vzemite sabo in vedno boste imeli pri roki odličen in zdrav obrok. Vedno uporabite za zamrzovanje primerno posodo, katere nikoli ne napolnite do konca, saj bo zmrznjena mešanica zasedla več prostora v posodi kot takrat ko ga boste pripravili.

5.) Izberite pravi smoothie maker
V tem trenutku je na trgu ogromno različnih izdelkov s katerimi boste lahko pripravili odlične energijske obroke. Uporabite lahko vaš vsestranski mikser ali pa si kupite namenski smoothie maker, saj imajo le ti kar nekaj prednosti pred multipraktiki.