Naprej pripravljena hrana

GolažSe tudi vam zdi, da živimo v norih časih, ko se vse in vsem nekam mudi? Ko ni za nič več časa? Ko kar nekam norimo? Zjutraj v službo iz katere sploh ne vemo več, kdaj bomo prišli? To sicer pomeni, da hvala bogu službo še imamo, a vendar nam mnogokrat kroji dnevni ritem.

Kje so časi, ko je nas večina delala osem ur? Po službi po otroke v vrtec in domov kuhati kosilo. Zdaj je za večino nas to že pravi luksus. Ko se na to temo pogovarjam z svojimi prijateljicami, ugotavljam, da večina od nas težko najde čas, da kaj skuhamo.

Nič ne pomaga „stokati“, treba se je pač prilagoditi. Tudi za kuhanje se najde čas, samo malo se moraš organizirati. Najbolje je, da večkrat pripravljaš takšne jedi, ki jih lahko skuhaš že prejšnji večer in jih naslednji dan samo pogreješ, oziroma dokončaš.

Polnjena paprikaJed, ki jo sigurno lahko pripraviš prejšnji večer je goveji golaž. Če že druga ne, lahko naredimo tiste stvari, ki vzamejo največ časa. Pri tej jedi je najbolj zamudno rezanje sestavin in potem seveda počasno kuhanje, ki ga golaž potrebuje. Lahko ga skuhamo samo na pol in naslednji dan golaž samo dokončamo. Skuhamo ga lahko nekaj več in ga lahko uporabimo še za makaronovo meso, ali pa enostavno damo v zmrzovalnik in ga uporabimo takrat, ko se nam bo res mudilo.

Tudi z pripravo polnjene paprike je enako. Tudi to jed lahko pripravimo prej, oziroma takrat, ko imamo več časa za kuho. Mogoče je to čez prost vikend ali kak drug prost dan.. Skuhamo jo lahko v večjih količinah. Razdelimo jo po porcijah in damo za „krizne“ čase v skrinjo. Polnjena paprika je prav tako odlična, tudi če je pogreta. Medtem, ko se paprika segreva, lahko skuhamo še pire krompir in obrok bo popolen.

Še veliko je takih jedi, s katerimi si lahko, z predhodno pripravo, pomagamo prebroditi časovno stisko. Pa ne samo to, če kuhate na elektriko, potem je kuhanje po deseti uri zvečer, tudi veliko ceneje. To pa sta že vsaj dva razloga, da razmislimo o kuhanju za naslednji dan, že danes zvečer.