Igraj brezplačen online sudoku

Sudoku

Bi radi pretegnili svoje sive celice? Potrebujete miselni izziv? Potem bi vam prav prišle miselne igre. In kako se dokupati do njih? Najlažje jih je poiskati na spletu. Med najpopularnejše miselne igre na spletu spada online sudoku.

Online sudoku bo vaše sive celice postavil pred izziv in preveril vašo logične in matematične sposobnosti. Sudoku je je miselna igra, ki temelji na kombinaciji številk in logiki.

Igri, ki so jo prvič predstavili v 19. stoletju, številni pravijo številčna križanka. Tako kot navadni sudoku, obstaja tudi online sudoku v različnih težnostih, zato je ta igra popularna tako med mladimi, kot tudi med bolj izkušenih reševalci.

Zakaj igrati online sudoku?

Za igranje sudokuta obstaja veliko razlogov. Tukaj je nekaj mojih:

Online sudoku

  • Igrati sudoku online vam ponuja skoraj neskončne možnosti in različice sestavljank in nikoli vam ne bo zmanjkalo novih izzivov.
  • Igranje sudokuja stimulira delovanje možganov.
  • Lahko je sproščujoče in polno izzivov – Nivo težavnosti izbereš sam.
  • Poviša koncentracijo in fokus.
  • Za nekatere ljudi je lahko način meditacije, sproščanja in umirjenosti.
  • Potrenira vaš spomin in logično razmišljanje.
  • Raziskave so pokazale, da lahko izgranje različnih sestavljank, vključno sudokuja, pomaga upočasniti znake demence in Alzheimerjeve bolezni.
  • Sudoku lahko igrate po malo tu in tam, saj ne potrebujete končati celotno sestavljanko v eni rundi. Kar je zelo praktično, saj lahko nadaljujete kadarkoli, ne da bi potrebovali začeti od začetka.

Vam online sudoku ne leži?

Tako kot ja, tudi številni ne uživajo v online sudoku tako, kot uživajo v reševanju sudoku sestavljanke na kosu papirja in s svinčnikom v roki. Vendar so v tiskani obliki precej redki, še posebaj, ker jih večina izhaja samo enkrat mesečno. Kar pa je premalo za vsakega reševalca sudoka.

Rešitev je precej enostavna. Na spletu imate veliko strani, kjer si lahko izberete sudoku sestavljanke, jih naložite na računalnik in si jih po želji natisnete. Tako imate na dosegu le nekaj klikov praktično neomejeno količino sudoku sestavljank. Pa nekateri pravijo, da od interneta ni nobene koristi.

Kje igrati online sudoku?

Igrati online sudoku je možno na številnih straneh s suduko sestavljankami, saj so številne namenjene prav tej miselni igri.

Sudoku onlineTam boste našli številne sestavljenke v vseh možnih kombinacijah.

Sudoku lahko igrate online ali pa si pole natisnete in jih rešite s pisalom na “old fashion” način.

Sam raje izberem reševanje online, saj je to okolju nekoliko bolj prijazno in ni potrebno podirati še več dreves za nov papir.

To je moj pogled na to, vendar je odločitev vaša.

Ker me številni sprašujejo kje najraje igram online sudoku, je moj odgovor onlinesudoku.si, saj imajo tam najbogatejšo zbirko seduko sestavljank. Priporočam vam obisk strani privoščite svojim sivim celicam malo razgibavanja.

Upam, da vam je ta prispevek všeč in da ste zvedeli kaj novega. V kolikor imate še kakšna vprašanja, mi jih lahko pošljete.