Sedežne garniture po vaši meri

Sedežna garnitura

Sedežna garnitura vsekakor predstavlja osrednji element vsake dnevne sobe.

Na trgu je izbira ogromna, prav tako cenovni razpon.

To pomeni, da je izbira prave sedežne garniture vse prej kot enostavna naloga.

Odločitev je odvisna od več dejavnikov, predvsem pa od dimenzije prostora, našega proračuna za nakup pohištva ter načina uporabe sedežne garniture

Velika razlika pri vzmetenju in oblazinjenju

Ste se kdaj spraševali, zakaj je cena dveh sedežnih garnitur podobnih dimenzij in podobnega izgleda tako različna? Odgovor se lahko skriva v več različnih faktorjih. Poglavitna razlika med različnimi garniturami je v kvaliteti uporabljenih materialov. Cenejše garniture običajno pokriva cenejše blago, ki se hitro raztegne in s naguba, hkrati pa tudi obledi in se ob drgnjenju lahko tudi strga.

Sedežna garnitura po narociluŠe večje razlike so v sestavi sedišča, česar pa z očmi ne vidimo. Cenene garnitura imajo sedišče sestavljene samo iz pene, ki običajno ni kvalitetna. To pomeni, da je sedišče mehko in s tem nekaterim uporabnikom tudi udobno, vendar s časom zgubi svojo obliko, postane še mehkejše ter s tem neudobno. Na sedišču se pogosto tudi pojavi udolbina.

Boljši modeli sedežnih garnitur uporabljajo različne vrste vzmetenja. Najnovejša in najboljša je trenutno tehnologija žepkastega vzmetenja. Pri teh garniturah je sedišče sestavljeno iz posameznih vzmeti, ki delujejo samostojno. Tako se sedišče telesu popolnoma prilagodi, a hkrati ostane čvrsto. Garnitura, ki jo sestavlja žepkasto vzmetenje, garantira dolgo obstojnost ter udobno sedenje.

Barva sedežne garniture

Pri barvi garniture gre bolj ali manj za subjektivno stvar in je odvisna predvsem od osebnega okusa. Vseeno pa je priporočljivo slediti nekaterim smernicam. Za manjše prostore so primerne predvsem svetlejše garniture, ki prostor poživijo in ga optično povečajo. Pri večjih svetlih prostorih je priporočljiva temnejša garnitura bolj agresivne barve, ki daje prostoru poudarek in služi kot sidrišče pogleda.

Sedežna garnitura po meriSeveda pa pri izbiri barve in materiala ne smemo gledati samo na arhitekturne lastnosti prostora, ampak moramo v obzir vzeti tudi uporabo garniture. Dnevna soba je vsekakor živ prostor in lahko se nam pripetijo raznorazne nezgode.

Še posebej če imamo otroke, je priporočljivo, da izberemo nekoliko temnejšo garnituro iz materiala, ki je enostaven za vzdrževanje in hkrati omogoča čiščenje. Čeprav mogoče ne gre več za najbolj moderen material, je v tej situaciji še vedno najboljša izbira kakovostna mikrofibra.

Garniture, sestavljive po elementih

Sedežna garnituraSte se pri izbiri sedežne garniture soočili s težavo, da ste našli takšno, ki vam je bila všeč, a se žal po dimenzijah ni prilegala vašemu prostoru? Ker so prostori tako različni, je težko najti garnituro, ki nam je všeč tako po barvi, kot tudi po sestavu.

V tem primeru je najboljša rešitev, da izberemo proizvajalca garnitur, ki omogoča sestavo garniture po elementih. Tako lahko izberemo barvo ter postavitev garniture, kot nam najbolj ustreza. Pravzaprav je edina slaba stvar tega načina to, da moramo na garnituro počakati, običajno nekje med 30 dnevi in dvema mesecema.

Za več informacij o garniturah po vaših merah si oglejte spletno strah http://megapohistvo.si/sedezne-garniture/.