Kako izbrati superge za aerobiko

Superge za aerobiko

Aerobika je razširjena skupinska aerobna vadba, ki je primerna za oba spola. Aerobna vadba vključuje veliko vodoravnega gibanja, krepitev mišic in poskakovanja.

Kaj potrebujete za takšno vadbo? Lahko športno opremo in najpomembnejše, superge za aerobiko, ki imajo prožnejši podplat kot navadni športni copati. Ti bodo ublažili doskoke na tla in s tem preprečili razne poškodbe.

Idealno oblikovane superge za aerobiko

Superge naj imajo mrežasti material na zgornjem delu za boljše zračenje in odvajanje vlage. Vmesni podplat čevlja je običajno sestavljen iz pene, ki stabilizira obremenitve in daje oblazinjenost.

SupergePri izbiri superg za aerobiko bodite pazljivi na oblazinjenost čevljev, da se stopalu prilagaja.

Da bi zagotovili, da je vaša obutev čim bolj enostavna, naj bodo iz sintetičnega materiala. Sicer ima sintetika enake funkcije kot usnje, vendar je manj občutljiva.

Ker je aerobike več vrst, je pomembno, da izberemo prave superge. Čevlji s stransko oporo so primerni za kick-boxing in step aerobiko. Bolj oblazinjene na peti pa za osnovno aerobiko.

Vaše stopalo

Vaše stopalo je opora teže vašega telesa, saj vas stabilizirajo in pomagajo ohranjati ravnovesje. Zato ne podcenjujte njihove pomembnosti v času vaše vadbe.

Superge za aerobikoPoznati je potrebno, kakšen tip stopala imamo. To določimo tako, da mokro stopalo odtisnemo na list papirja.

Ko poznamo naše stopalo lahko izberemo superge za aerobiko. Izberite glede na vaše stopalo, vrsto aerobike, telesno težo in glede na spol.

Nasvet; Pri zavezovanju copat pustite zgornjo luknjo prazno, zavežite pod njo. Tako se zmanjša pritisk na nart in omogoči boljši pretok krvi v nogah.

Preberite si še: