Najem kombija – ne storite te napake

Najem kombija

Najem kombija je dobra rešitev kadar potrebujete prepeljati večji tovor iz ene na drugo lokacijo. Najem kombija vam omogoča, da prihranite veliko časa, denarja, predvsem pa živcev.

Kako dobra bo vaša izkušnja je odvisna tudi od izbire ponudnika. Da izboljšate vašo možnost za pozitivno izkušnjo, smo za vas pripravili 6 nasvetov, ki je dobro upoštevati pri najemu kombija.

1. Izognite se skritim stroškom

Prednose odločite za najem kombija pri ponudniku, se prepričajte ali ima ponudnik skrite stroške. Vprašajte ponudnika kateri stroški lahko nastanejo in če je možno, si pred najemom preberite najemno pogodbo. Številni ponudniki bodo zahtevali doplačilo v primeru da je kombi po vrnitvi potreben čiščenja.

2. Izberite kombi prave velikosti

Pomembno je, da za svojo nalogo najamete kombi prave velikosti. Številni zaradi želje, da privarčujete kakšen evro najamejo manjši kombi. Le to se pogostokrat izkaže za dražje, saj morajo pot posledično opraviti dvakrat, kar povzroči dodaten strošek goriva. Da ne omenjamo koliko časa pri tem izgubite. Včasi se splača odšteti kakšen evro več na najem kombija na začetku in se tako izognete dodatnih stroškov kasneje.

3. Najem kombija je lahko drag, zato…

Sam najem kombija praviloma ni tako drag, saj ga lahko najamete že za par desetakov dnevno. Ampak vseeno je pametno, da preverite ceno večih ponudnikov, da dobite najboljšo ceno. Ampak najnižja cena ni nujno najcenejša opcija. Najcenejši kombiji so praviloma starejši kombiji, ki pa imajo pogostokrat večjo porabo goriva, kar poveča strošek najema.

4. Preverite opremljenost kombija

Najem kombija CeljeNa opremljenost kombija je dobro biti pozoren. Tovorni kombiji so pogostokrat slabše opremljeni in nimajo klimatskih naprav.

To pa je lahko zelo nadležno na daljših vožnjah v toplih mesecih. Predno se odpravite na pot, se prepričajte, da je kombi opremljen z obvezno opremo (Trikotnik, prva pomoč, rezerne žarnice…).

In v kolikor nameravate voziti po avtocesti, preverite ali je kombi opremljen z vinjeto.

5. Staro proti novim

Številna podjetja, ki ponujajo najem kombija imajo na voljo nekoliko starejše kombije. S starejšimi tovornimi vozili ni seveda nič narobe v kolikor so dobro vzdrževana. In ker se zaradi cene najpogosteje odločamo za najcenejšega ponudnika, morate biti na to še posebaj pozorni. Morda je smiselno včasih odšteti kakšnega desetaka več in najeti novejše vozilo. Le to je praviloma bolj varno in vas ne bo pustilo na cedilu nekje sredi ceste.

6. Najem kombija od neznanca

Če iščete najem kombija preko oglasnikov, se  pogostokrat zgodi, da to storitev opravljajo posamezniki, ki za to dejavnost nimajo registriranega podjetja. Čeprav vas bo mikala ugodnejša cena, se le takšnih ponudnikov izogibajte, saj ste najema brez računa tudi sami v prekršku. In v primeru porazne storitve se ne morete pritožiti na Urad za varstvo potrošnikov ali katero drugi urad.